CommunicatieWijzer: IJsbreker nodig? (ondanks warme weer…)

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/mediawijs/domains/communicatiewijs.nl/private_html/includes/file.phar.inc).

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, februari 2014

“Dat is precies wat we hier nodig hebben. Een ijsbreker!”, zei een klant van een middelgrote organisatie (circa 500 medewerkers) tegen me. Ze had zojuist onze bedrijfsfilm gezien.
Inmiddels hebben we daar een team getraind: hoe ze elkaar kunnen aanspreken (in plaats van over elkaar spreken) en hoe ze win-win oplossingen kunnen bereiken. Nu zijn we in gesprek hoe zij dit gedrag levend kunnen houden, in afdelingsoverleggen, klantgesprekken en 1-op-1-gesprekken met de manager. Om 'het vaarwater open te houden' zetten we teamcoaching en leren op de werkplek in.

Succesfactor voor teams: Wie zijn ‘wij’?
Wat delen we eigenlijk met elkaar? Ieder doet z’n werk,  maar de gezamenlijke doelen zijn onbekend. Ondanks de drie-jaren strategie en het jaarplan dat iedereen kent.
Bij een grote non profit organisatie doen wij een traject om dit ‘wij-gevoel’ te creëren. Eerst via gesprekken met alle betrokkenen: hoe zit je erbij, wat doe je hieraan zelf en waarheen wil je (als team). Vervolgens via sessies met de units. Om zo oplossingen uit de groep te krijgen hoe ze de onderlinge samenwerking en het vertrouwen verder kunnen verbeteren en meer kunnen bijdragen aan synergie. Een open spreekuur van de manager en andere opzet van het afdelingsoverleg zijn al enkele resultaten van dit traject.
Ook interesse of een ‘wij-traject’ iets voor jouw team is? Neem vrijblijvend contactop.

Nieuw: Training Empathiefactor voor managers, 19 maart 2014
Hoe kun jij bijdragen aan het vergroten van de empathiefactor in jouw organisatie? Hoe vergroot je je eigen empathische vermogen? En hoe zorg je voor je persoonlijke behoeften én kun je tegelijkertijd bijdragen aan het invullen van de organisatiebehoeften?
Tijdens deze interactieve trainingsdag krijg je nieuwe inzichten, leer je van elkaar en ga je zelf aan de slag. Ik geef deze samen met mijn collega Jan van Koert. We werken op basis van Integrated Clarity van Marie R. Miyashiro, auteur van De empathiefactor, het concurrentievoordeel voor effectieve organisaties.
De training is in Driebergen, van 9.30 – 17.00 en kost € 310 (vrij van BTW), inclusief materiaal en uitgebreide lunch. Inschrijven.

Compassie tijdens teamoverleg: 6 principes en 4 stappen
Voor zowel teamleiders als teamleden kan het reguliere overleg een broedplaats zijn van onderlinge spanningen en irritaties. Terwijl ieder zou willen dat het inspireert en bijdraagt aan bijvoorbeeld elkaar meer ondersteunen, de werkdruk spreiden, helderheid over de gezamenlijke koers.
Met zo’n 26 ‘ervaringsdeskundigen’ heb ik afgelopen weekend verkend wat zij zoal tegenkomen. Ik heb 6 principes en 4 stappen geformuleerd voor compassievol overleggen.
Recent heb ik met veel succes een grote OR van een ziekenhuis ondersteund hoe zij hun overleggen kunnen optimaliseren. Een dankbare klus gezien de taak van een OR: de belangen behartigen van het personeel richting de directie én het organisatiebelang.

Organisatiecoaching
Veel organisaties houden zich bezig met de vraag hoe zij duurzame verandering kunnen bewerkstelligen. CommunicatieWijs is een van de bureaus die organisaties hierbij adviseert en ondersteunt. We maken daarbij gebruik van de nieuwste inzichten van organisatiecoaching. Dit is een jong vakgebied volop in ontwikkeling. Zo zijn er boeken en opleidingen op dit vlak, en volg ik nu de leergang Organisatiecoaching in de praktijk.

Een bezielende vaart en graag tot ziens,

Nicole van Ladesteijn, CommunicatieWijs

Volg mij op Twitter