Er zit méér in je team

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, februari 2017
 

NICOLE'S UPDATE

Met veel voldoening werkte ik vorige week met een groep managers in de sport. De verbindende dialoog stond centraal. En de hamvraag: Hoe kan ik een verbindend leider blijven, juist als ik getriggerd word?

Wat mij dan zo raakt is hoe levensecht die dialogen zijn, ondanks de oefensituatie. En hoe ieder geconfronteerd wordt met zijn of haar gedrag en 'zone van naaste ontwikkeling' (zoals wij dat in trainingsland zo mooi noemen). Oftewel de 'next step' waar winst te boeken is. "Langer bij het belang van de ander stilstaan. Dat echt erkennen.", "Meer helder zijn over mijn belang en daarvoor durfen staan". "Pas naar de win-win gaan als ik lang genoeg geluisterd heb", zijn enkele van hun voornemens.

Zojuist staat het interview met mij voor managersonline - het platform voor managers - in de top 10 van nieuwsberichten. 

Ik vier het om bezig te zijn met waar mijn hart sneller van gaat kloppen: de magie van verbinding. Heb jij 'm vandaag al ervaren? Nicole van Ladesteijn


ARTIKEL: VERBINDEND LEIDERSCHAP - ER ZIT MÉÉR IN JE TEAM

Als manager krijg je een voortvarend team door vooral je eigen gedrag onder de loep te nemen. Regelmatig ben je zelf de oorzaak van het welslagen of falen van jouw team. Door een verbindend leider te zijn, ben je een voorbeeld voor anderen. En dat doet volgen.

Excellente teams laten zien dat verbindend leiderschap een cruciale factor is. Eerst verbinden, dan denken en doen. Door de wijsheid van iedereen aan te boren, ontstaan innovatieve (en excellente) oplossingen en eigenaarschap om ze uit te voeren.
Wat wordt bedoeld met verbinden? Het proces om ‘alle belangen innig te verenigen en samen te laten overgaan in iets nieuws wat niemand alleen had kunnen verzinnen’.
Bijvoorbeeld een eindredacteur TV-nieuws die op een slappe nieuwsdag besluit om een paar uur voor de uitzending het totale – voor de hand liggende - programma los te laten. En samen met alle betrokkenen ieders creativiteit aanboort om een verrassende, nieuwswaardige uitzending te maken.

Eindeloze diepten
Een verbindend leider bezit het vermogen om diepgaande connecties te maken. Je doet dat op verschillende niveaus: het intrapersoonlijke, interpersoonlijke, team- en organisatieniveau en het niveau van de samenleving. En je creëert verbinding vanuit ratio (de inhoud), het gevoels- en behoeftenniveau (wat er leeft/ emoties van alle (in)direct betrokkenen/ universele waarden) en zielsniveau (het grotere geheel).  
Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Lees de vier stappen en samenvatting. 


AANBOD

1. Verbindend samenwerken, 3 dagen, voor professionals
Leer de 5 sleutels om effectiever in je werk te worden. Hoe je met elkaar, in een goeie sfeer, mooie resultaten haalt. 
  

2. NIEUW: Verbindend samenwerken II, 3 dagen, voor gevorderden

Verdiep en verbreed je verbindende vaardigheden. Je leert wat jou soms uit je kracht haalt en zet stappen op het vlak van zelfontwikkeling, klantrelaties en teameffectiviteit. 


3. Verbindend leiderschap, 5 dagen, voor (team)leiders


Voor wie een team wil waarin mensen elkaar opzoeken en samen de mooiste producten, diensten en klantwaarde leveren. 
Van gesprekstechnieken, tot gedragen besluitvorming, effectieve overleggen en zelfzorg.


Voor de 4e keer: Verbindend samenwerken voor auditors, 2 dagen
Voor auditors die willen voorkomen dat hun rapport in de bureaula verdwijnt. Of dat auditgesprekken ontaarden in een wellis-nietes –steekspel.
Deze training geef ik samen met auditor en trainer Theresia Gommans, in opdracht van het IIA (voor 13 PE-punten).  
Start: 30 maart 2017.
Lees ons artikel: Gelijk hebben en krijgen, in Audit Magazine, nr 2 2016


OVER NICOLE EN COMMUNICATIEWIJS

Drs Nicole van Ladesteijn werkt als (management)trainer, team- en organisatiecoach. Zij is eigenaar van CommunicatieWijs, een bedrijf dat bijdraagt aan iederbelang: levenverrijkend voor de klant, betrokkenen en het grotere geheel. Ofwel: zaken doen waarbij iedereen en alles beter wordt.

In–company trajecten voor training en team- en organisatiecoaching
Op basis van de klantvraag ontwerpt Nicole trajecten op maat die zij al naar gelang samen met een collega of een speciaal samengesteld team uitvoert.
Denk aan klantvragen als zelfsturing, waardevol evalueren, vertrouwen, eigenaarschap, een verbindende organisatie worden, professionalisering etc.

Basis- en verdiepingstrainingen
Ook biedt zij open trainingen als: een basistraining voor professionals Verbindend samenwerken I en II en de tiendaagse leergang voor leiders/ managers/ directeuren Verbindend Leiderschap bij verandering, samen met verandermanager Nanja Mol.
Hierin verwerkt zij de nieuwste inzichten en ervaringen over sociale innovatie, Deep Democracy, Verbindende Communicatie en transformerende managementpraktijken.

www.communicatiewijs.nl