Ik wil dat jij mij begrijpt

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, maart 2017
 

NICOLE'S UPDATE


Ik ben vorige maand 50 geworden en heb dat op vele manieren gevierd, oa op La Palma. Vooral omdat ik dankbaar ben dat ik hier al zo lang mag zijn, in zo'n goede gezondheid. Ik heb inmiddels wat diepe wonden opgelopen. Tegelijkertijd begrijp ik steeds beter wat leven en liefde is.
Voel me ook dankbaar voor de tools die ik geleerd heb om het leven te kunnen omarmen. Je kunt niet kiezen wat je voor je kiezen krijgt, wel hoe je ermee omgaan. 

En nog altijd voel ik me gepassioneerd om op het vlak van (zelf)verbinding op het werk bij te dragen. Omdat ik geloof dat verbinding een sleutel is tot meer bevlogen mensen die de bedoeling van hun organisatie realiseren.


ARTIKEL: "IK WIL DAT JIJ MIJ BEGRIJPT"

‘Elkaar begrijpen’ is een vorm van verbinding, waarmee iets bijzonders is. Soms willen we begrip en krijgen we het niet (of pas na een smeekbede). En soms krijgen we wel (ongevraagd) begrip ("ik begrijp precies wat je bedoelt”) en dan willen we het niet. (Omdat we dat soort begrip niet 'vertrouwen' en juist het idee hebben dat die persoon totaal niet begrijpt waarover we het hebben.)
Begrijpen en begrepen worden.....Wat is dat nu en hoe krijg je wat je wilt?

Mijn man zegt wel eens tegen me: "Kun je gewoon zeggen dat je me begrijpt?"
En ook in werksituaties hoor ik het managers en medewerkers zeggen: “Ik wil dat ze begrijpen dat ..." of "ze begrijpen toch wel dat....”
Die universele menselijke behoefte aan begrepen te worden en aan begrijpen......Die is mijns inziens nog niet zo eenvoudig te begrijpen.

Bij mijn man vraag ik me dan oprecht af wat hij wil (van mij). Ik probeer allereerst de empathische reactie:
Ik: Ben je geïrriteerd?
Hij: Ja!
Ik: En wil je begrip dat (....) heel belangrijk voor jou is?
Hij: Nee, ik wil dat jij me begrijpt. Doe nu niet zo moeilijk joh. Dat snap je toch wel.

Lees hoe dit verder afloopt vanaf de foto.
 

IN HET NIEUWS

'Verbindend leiderschap: er zit meer in uw team' is inmiddels honderden malen gelezen en  doorgestuurd. Lees 'm nu op managersonline.

3 vlogs over verbindend leiderschap waarin ik in ga op:
1. Wat willen managers?
2. Hoe krijg je een lekker team?
3. De invloed van overtuigingen


AANBOD KOMENDE PERIODE

NIEUW: Verbindend samenwerken II, 3 dagen, voor gevorderden
Verdiep en verbreed je verbindend vermogen. Je leert wat jou soms uit je kracht haalt en zet nieuwe stappen op het vlak van zelfontwikkeling, klantrelaties en teameffectiviteit. Op speciaal verzoek ontwikkeld voor professionals met een meerdaagse basis in verbindende communicatie.
Start: woensdag 10 mei 2017.
Meer informatie en inschrijven.

Coachingstrajecten
Regelmatig volgen leiders en professionals een maatwerktraject om te werken aan hun persoonlijke en teamontwikkeling. Belangstelling? Bel of mail gerust. 


OVER NICOLE EN COMMUNICATIEWIJS

Drs Nicole van Ladesteijn werkt als (leiderschaps)trainer, team- en organisatiecoach. Zij is eigenaar van CommunicatieWijs, een bedrijf dat bijdraagt aan meer bevlogen leiders en professionals die de bedoeling van hun organisatie realiseren.

In–company trajecten voor training en team- en organisatiecoaching
Op basis van de klantvraag ontwerpt Nicole trajecten op maat die zij al naar gelang samen met een collega of een speciaal samengesteld team uitvoert.
Denk aan klantvragen als zelfsturing, waardevol evalueren, vertrouwen, eigenaarschap, een meer verbindende organisatie worden, professionalisering (van communicatieafdelingen) etc.

Basis- en verdiepingstrainingen
Ook biedt zij open trainingen als: de basis- en vervolgtraining voor professionals Verbindend samenwerken I en II en de vijf- en tiendaagse leergang voor leiders/ managers/ directeuren Verbindend Leiderschap (bij verandering).
Hierin verwerkt zij de nieuwste inzichten en ervaringen over sociale innovatie, Deep Democracy, Verbindende Communicatie en transformerende managementpraktijken.

www.communicatiewijs.nl