Jongleren met behoeften

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, september 2015

INHOUD:
Artikel Verbindend leider: ben ik dat? Over de paradox van leiderschap, iederbehoeften en 4 x win.
Nicole’s update
Aanbod

NICOLE'S UPDATE


Regelmatig zit ik op deze boom en kijk ik naar boven. Hoe de takken en bladeren suizen in de wind. Hoe de wolken voorbijtrekken en de zon straalt.
Dan ervaar ik hoe klein en tijdelijk ik ben. En tegelijkertijd hoe ik borrel van energie en onderdeel ben van dit geheel. En hoewel ik niets kan veranderen aan de loop der dingen, ik toch van betekenis kan zijn.


Het trainen van (team)leiders, managers en directeuren vind ik super. Waarom? Niet vanwege hun vermeende hiërarchische positie. Wel: omdat zij zo van betekenis zijn. Het gedrag dat zij voorleven is bepalend hoe mensen in de organisatie met elkaar en hun klanten omgaan. En: Hoe meer zij de bedoeling van de organisatie uitdragen, hoe meer voldoening, flow en resultaat medewerkers ervaren.

Om een start te maken met je verbindende leiderschapskwaliteiten is er nu de NIEUWE basistraining Verbindend Leiderschap (met de 3 sleutels voor iedere leider).
Deze is ook als opstap voor de leergang Verbindend Leiderschap, waarvan de eerste editie zojuist vol euforie is afgerond en voor een boost voor leiders zorgde.

Ik hoop je (daar) te ontmoeten, Nicole


ARTIKEL ’N VERBINDEND LEIDER: BEN IK DAT?

Om een leider te zijn heb je geen formele macht nodig. Welke positie je ook hebt: je kunt altijd de leiding nemen. Om de samenwerking te verbeteren, innovaties te starten en klantwaarde te verhogen.
Heb je een leidinggevende positie dan is het juist de kunst de leiding weg te geven. En anderen te stimuleren om leider te zijn. 

Vervolgens kun je kiezen een verbindend leider te zijn. Deze jongleert met de behoeften en belangen die op alle 4 de niveaus spelen.
Het gaat om zijn eigen belang, het belang van de ander (collega, teamlid, klant, aandeelhouder, leverancier etc), het belang van de organisatie (de collectieve ‘wij’: behoeften aan een gedeeld levenverrijkend doel, richting, identiteit etc) en het belang van het grotere geheel (de indirect betrokkenen: hun welzijn, de invloed op het milieu etc).

Een verbindend leider heeft de intentie tot win-win-win-win. Dat zoveel mogelijk behoeften van zoveel mogelijk mensen (inclusief de aarde zelf) vervuld kunnen worden. Op dat proces zal hij sturen. Hij zal zijn macht en ‘power’ gebruiken om hulpbronnen in te zetten gericht op iederbehoeften. Hiermee bedoel ik de behoeften voor iedereen tegelijkertijd.  
Check eens bij jezelf: als jij een beslissing neemt, houd je dan rekening met iederbehoeften?

Bij de ‘big why’ draait het om het levenverrijkende doel. De verbindende leider focust bij de bedoeling van de organisatie op: Waaraan draagt de organisatie of het team bij - in het leven van haar doelgroepen. Dit doet hij samen met (een afspiegeling van) alle direct betrokkenen.
Bijvoorbeeld: Een nieuwsorganisatie draagt bij aan de behoefte van het algemeen publiek wat er in de wereld gebeurt en hoe je dit kunt duiden (helderheid, inzicht en betekenisgeving).

Een verbindend leider focust op vieren en leren. Om te groeien en bloeien richt hij zich allereerst op wat lukt. Dat wordt expliciet benoemt: “Ik ben buitengewoon tevreden met deze softwarerelease omdat we nu de kwaliteit leveren die we willen”.
Deadlines die niet gehaald worden, of ‘ondermaatse’ producties worden betreurd om van te leren. “Dat we deze klant nu zijn kwijtgeraakt, frustreert me. Ik wil graag ook in deze markt van betekenis zijn. Kunnen we voortaan beter testen voordat we producten verkopen aan onze nieuwe klant?".

Wil jij je verbindende leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen? En heb je al een basis in Verbindende communicatie van minimaal 2 dagen? Zie de speciale Leergang Verbindend Leiderschap.


OVER NICOLE
Drs Nicole van Ladesteijn werkt als trainer, team- en organisatiecoach en is eigenaar van CommunicatieWijs, een bedrijf dat leiders/ professionals, teams en organisaties ondersteunt bij hun communicatie, samenwerking en leiderschap, zodat zij hun bestemming bereiken.

In–company trajecten voor training en team- en organisatiecoaching
Op basis van de klantvraag ontwerpt Nicole trajecten op maat die zij al dan niet samen met een collega of een speciaal samengesteld team uitvoert.
Sinds 1990 heeft zij meer dan honderd organisaties ondersteund (van grote commerciele, non profits, ministeries, gemeenten tot organisaties in de welzijns, -zorg-, onderwijs en cultuursector).  

Basis- en verdiepingstrainingen
Ook biedt zij open trainingen: een basistraining voor professionals Verbindend samenwerken en een basis- en verdiepingsleergang voor leiders/ managers/ directeuren Verbindend Leiderschap.
Hierin verwerkt zij de nieuwste inzichten en ervaringen over sociale innovatie.


AANBOD

I. NIEUW: Basistraining Verbindend leiderschap, maandag 2 en dinsdag 3 november 2015
Voor leiders, directeuren, managers die de 3 basisvaardigheden willen leren voor magie in je team. Deze intensieve 2-daagse biedt tevens de opstap voor de leergang Verbindend Leiderschap

II. Verbindende samenwerking voor auditors, vrijdag 6 en 27 november 2015. 
Voor auditors die willen voorkomen dat hun rapport in de bureaula verdwijnt. Of dat auditgesprekken ontaarden in een wellis-nietes –steekspel.
Deze training geef ik samen met auditor en trainer Theresia Gommans, in opdracht van het IIA (voor 13 PE-punten). 

III. Workshop Verbinding als sleutel voor 4 x win, 11 november 2015
Voor wie wil kennismaken met de essentie en kracht van verbinding.
Je krijgt theorie, een test en een aantal handvatten hoe jij hiermee verder kunt. Ook krijg je zicht op de vervolgtrainingen.

IV. Basistraining Verbindend samenwerken, 3 dagen
Voor professionals die weten dat ze effectiever in hun werk kunnen zijn en hiervoor handvatten willen. Je krijgt  5 sleutels die jouw werk naar een hoger plan kunnen brengen. Je leert de communicatie met jezelf, je klant of collega en je team te optimaliseren.
Data: 30 oktober, 20 november en 11 december 2015

V. Leergang Verbindend Leiderschap 2015-2016start: 25 november 2015
Voor wie al een basis heeft in verbindend communiceren (min. 2 dagen) en de smaak te pakken heeft. Deze inspirerende 10-daagse leergang is speciaal voor leiders, managers, directeuren en teamleiders.
Wat het brengt? Inzicht in wie jij bent als verbindend leider en tools hoe je jezelf, je team en organisatie vooruit kunt helpen. Alles is erop gericht om direct met het geleerde aan de slag te gaan. Via vakliteratuur, opdrachten, intervisie en coaching on the job draag je bij aan meer win-win-win-win.
Wil je overleggen of de leergang iets voor jou is? Bel gerust op 06 26 066 546.

 

www.communicatiewijs.nl