Levenverrijkend leiderschap: er ZIJN

Levenverrijkend leiderschap: er ZIJN 

Onlangs was ik bij een 'Deep dive dag' van het Wereld Natuur Fonds over hoe het tij te keren, nu de biodiversiteit met 60% is gedaald ten opzichte van 1970. Welke 'call to action' is nodig? Hoe verander je het gedrag van mensen (minder vliegen, meer vegetarisch eten etc) en om welk type leiderschap vraagt dit?
Vanuit mijn huidige kennis en ervaring met menselijk gedrag, communicatie en leiderschap, is het m.i. helpend als we weer meer in het nu ZIJN, om dit tij te keren. Vanuit daar ontstaat als vanzelf levenverrijkend leiderschap: dat we meer keuzes gaan maken die aan het leven van onszelf en de planeet bijdragen. 


Kort en ongenuanceerd gezegd, plegen we momenteel roofbouw op onszelf, onze medemens en de natuur: we zorgen niet goed voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, maken ruzie en oorlog met anderen en putten de aarde uit (overbevissing, ontbossing etc).
Dat doen we niet omdat we slecht zijn, volgens mij. Maar vanuit onze behoeften aan gemak, genieten (op korte termijn), gebrek aan vertrouwen (dat we kunnen veranderen), financiële zekerheid en veiligheid. En doordat we vergeten te denken en handelen vanuit win-win. Of niet weten hoe we dat wel zouden kunnen of er geen vertrouwen in hebben dat we dat kunnen. Daarom maken we keuzen ten kosten van onze behoeften aan gezondheid en welzijn, bijdragen aan anderen en de continuïteit van de aarde. 

Genieten én 'gezonde' keuzes maken?
Hoe kun je dan genieten, gaan voor gemak, veiligheid en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van jouw natuur, van je medemens en de aarde?
Een manier die hieraan (vrij) automatisch bijdraagt is meer aanwezig zijn in het moment. Dan ontstaan als vanzelf vaak de verwondering voor een kop koffie, bloem, je gesprekspartner, de bedoeling van je team/bedrijf, het landschap, de sterren. Zien in plaats van kijken, horen in plaats van luisteren, proeven in plaats van eten, voelen in plaats van aanraken, ruiken in plaats van geur opsnuiven. In het nu zijn, is het moment vóór dat je een nieuwe gedachten hebt, vóór dat je in je hoofd zit.
Vanuit dat zuivere zijn, ervaar je de liefde voor het leven. En die verbondenheid zorgt automatisch dat je vanuit je hart gedragskeuzen maakt, bijvoorbeeld om de fiets te pakken (omdat je aan je gezondheid en de vermindering van de CO2-uitstoot wilt bijdragen). Of om een vegaburger te kopen (omdat je minder dierlijk vet wilt eten en de kap van regenwoud voor veeteelt wilt tegengaan).
 
Meer er ZIJN? Ja maar.....
Zowel vanuit de neurowetenschappen als de kennis vanuit de wijsheidstradities (als mindfullness) en leermeesters met eigen ervaringen over de essentie van het menselijke leven (als Eckhart Tolle en Sydney Banks), blijkt 'aanwezigheid' een weldadig effect te hebben op onszelf en onze omgeving. Een eeuwenoude boodschap die nu ook met moderne hersenscans wordt bevestigd.
Juist omdat ons gedrag zo onbewust en onvoorspelbaar is, zijn de juiste condities van belang om win-win-gedrag te laten ontstaan. Dit kan (veel) moeitelozer als je bijvoorbeeld:
- 'weet' hoe je menselijke ervaring werkt (met als bijeffect hiervan dat je je eigen oordelen, verhalen, overtuigingen niet zo serieus neemt).
- de tijd neemt af en toe te reflecteren op jouw waarden. Leef jij deze? Als duurzaamheid (soortenrijkheid) én genieten van de natuur van belang is, wat doe jij dan? Welke 'call to action' past voor jou voor win-win?
- meer 'vrije' tijd hebt. Bijvoorbeeld praktisch door een legere agenda (meer ruimte voor 'lummelen', niksen', minder to do's, wandelen in de natuur, gesprekken met vrienden etc).  
De leider die zich dan ontpopt is van nature meer een levenverrijker.

Ben benieuwd naar jouw inzichten en ervaringen hierover en ontvang graag je reactie.