Train de Trainer Verbindende Communicatie

TRAIN DE TRAINER VERBINDENDE COMMUNICATIE, 8 DAGEN

 

 

 

 

 

 

 

 


> Je wilt Verbindende Communicatie (VC) meer expliciet gaan delen in je werk als trainer, teamleider, facilitator en coach?
> Je hebt al een stevige basis VC en wilt dit gedachtegoed nog verder integreren en onbewust bekwaam voorleven?
> Je wilt op een vakkundige manier mensen in de leerstand krijgen en hen vanuit plezier en intrinsieke motivatie het gedachtegoed eigen laten maken?

Dan is deze 8-daagse Train de Trainer iets voor jou. Je ontwikkelt je competenties als VC-trainer en werkt via parallelle leerlijnen. Je verdiept je eigen ervaringen met VC en integreert het gedachtegoed in je dagelijkse manier van zijn en handelen. Je leert VC overbrengen op een manier die bij jou past, onder verschillende omstandigheden en bij verschillende doelgroepen. Je doet ruime ervaring op met het geven van VC-onderdelen en begeleiden van sessies in kleine groepen. 

Uniek aan deze train de trainer is het hoge maatwerkgehalte. Van het begin tot het eind zal de trainer met je ‘meelopen’ en je alert houden op jouw leerdoelen. Verder staat de werkpraktijkcentraal (en niet de theorie). Constant word je uitgedaagd te focussen op wat jouw deelnemers/ medewerkers te ontwikkelen hebben en welke VC-onderdelen daar bij passen.  

Resultaten:
> meer helderheid over en vertrouwen in jouw stijl als VC-trainer
> meer grounding en leven vanuit het behoeften-gebaseerde bewustzijn
> vaker interventies doen vanuit VC
> een mand vol met werkvormen en cursusmaterialen, die je al gedurende de training kunt inzetten in jouw werk. 

Voor wie:
(Team)leiders, trainers, HR-adviseurs, (organisatie- en team-) coaches, facilitators, en verandermanagers die minimaal vijf trainingsdagen VC hebben gehad. Bijvoorbeeld Verbindend leiderschap en/of trainingen VC bij gecertificeerde trainers. 
Je werkt binnen een organisatie of als ZZP-er. 

Quote deelnemers:
"Zoveel nieuwe inzichten opgedaan! Nicole inspireert, stimuleert en leert je om als verbindend trainer jezelf te blijven voor elke groep. Een training waarbij je praktisch aan de slag gaat, maar waar ook veel ruimte geboden wordt voor maatwerk."
Willeke van Egmond, Veiligheidsregio Hollands Midden.

"De Train de Trainer van Nicole betekende voor mij een enorme stap in mijn ontwikkeling als trainer Verbindende Communicatie. De training zelf heeft ook alle kwaliteiten in zich van Verbindende Communicatie waardoor je echte feedback krijgt die raakt. In een veilige sfeer ontdek je de kern van je eigen trainerschap en van daaruit bouw je verder."
Yvette Meinema, buro Horizon. 

Inhoud:
De training bestaat uit theorie (zowel op het gebied van VC als didactiek), praktijkoefeningen, (huiswerk)opdrachten, reflectie, presentaties, tips en intervisie.
Zo zul je bijvoorbeeld leren hoe je win-win-gesprekken en de zelfempathiedans kunt begeleiden, leer je empathie geven en jezelf eerlijk uiten voor de groep en dit vervolgens delen. Ook oefen je met het faciliteren van een check in, check out, tussenoefening en een confronterende of reflectieve oefening. 

Verder ontwikkel je didactische vaardigheden als het ontwerpen van een workshop/ training en het maken van een ‘diagnose van de praktijk’. Hiervoor maak ik gebruik van het didactische model van Karin de Galan. Dit geldt als onderlegger voor de achtdaagse.
Het accent van de Train de trainer ligt op het gedachtengoed VC en hoe je dit kunt delen in een zakelijke context en/of als trainer van open trainingen (voor particulieren of speciale doelgroepen).

Data:
Meld je aan: zodra we 3 deelnemers hebben plannen we via de datumprikker data waarop iedereen kan. 
De training kan ook als individueel traject gevolgd worden (neem hiervoor contact op).

Locatie:
Utrecht (op 5 min loopafstand van Utrecht CS) of Driebergen (bij grotere groepen).

Investering:
Netto: € 3.200, ex. 21% BTW. Incl. € 672 BTW is het totaalbedrag: € 3.872. Dit is inclusief lunch en studiemateriaal. 

Tijdsinvestering:
De trainingsdagen zijn van 9.30 – 16.30 uur. Tussen de trainingsdagen door wordt gewerkt met praktijkopdrachten en een buddy of intervisiegroep om het geleerde in de praktijk maximaal toe te passen.

Trainer:
Drs. Nicole van Ladesteijnis een zeer ervaren, gecerticificeerde trainer VC. Zij heeft zich ontwikkeld tot in-company trainer, trainer van trainers en executive, team- en organisatie- coach op het gebied van Verbindende Communicatie en Verbindend Leiderschap in teams en organisaties.
Haar kracht is om haar diepgaande communicatiekennis en ervaring praktisch en doelgroepgericht over te brengen.

Studiemateriaal:
We maken oa gebruik van Geweldloze Communicatie – Ontwapend, doeltreffend en verbindend – van Marshall Rosenberg en Trainingen ontwerpen – van Karin de Galan. Deze boeken graag zelf aanschaven. 

Groepsgrootte:
Minimaal 3 deelnemers en maximaal 6.
De leergang kan ook als individueel traject gevolgd worden.

Inschrijven:

Meer informatie:
Neem vrijblijvend contact op met Nicole van Ladesteijn, nicole@communicatiewijs.nl of 06 26 066 546.