Verbindend leiderschap, 5 dagen

             TRAINING

VERBINDEND LEIDERSCHAP 

5 sleutels voor iedere leiderJe wilt een team en organisatie waar mensen elkaar opzoeken en weten dat ze sámen de mooiste producten, diensten en klantwaarde leveren. Een club waarin iedereen eigenaarschap neemt, open staat voor de ander en bereid is te leren en te gaan voor 'iederbelang' en maatschappelijke meerwaarde.

In deze intensieve vijfdaagse training werk je als leider gericht aan je denk- en gedragspatronen (zoals belemmerende overtuigingen en jouw defensieve strategieen), gesprekstechnieken (voor ijzige relaties met bestuurder en medewerker) en aan team- en organisatie-ontwikkeling (bij gedoe, een reorganisatie of nieuwe koers).
Dit zorgt voor magie in je organisatie en je resultaten.

Het is een investering voor wie echt wat wil veranderen. We werken op basis van het diepgaande gedachtegoed Verbindende Communicatie. Een manier van zijn, communiceren en handelen waarbij ieders behoefte er toe doet en het streven synergie is.
Steeds meer leiders ervaren de meerwaarde hiervan voor zichzelf, hun team en organistie. 

Per dag pakken we een thema grondig bij de kop zodat jij dit daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen. Tussendoor heb je eenmalig een coachsessie met de trainer. Bij de start kies je een project waaraan je gedurende de training gaat werken zodat je daarop resultaten boekt.
De nieuwste theorieën en ervaringen over communicatie, samenwerking en leiderschap komen aan bod. En er is voldoende tijd voor uitwisselingen om van elkaar te leren.

De 5 sleutels: Het ontketenen van
1. Afspraken en besluiten die werken
2. Zelfregie
3. Waarden leven
4. Effectief (team-, bestuurs-, MT-) overleg
5. Heldere koers en resultaten
Zie verder de flyer voor details. 

Voor wie:
Leiders, leidinggevenden, directeuren, coördinatoren en (programma- en project-) managers.
Minimaal HBO werk- en denkniveau.

Data:
Meld je aan: zodra we 3 deelnemers hebben plannen we via de datumprikker data waarop iedereen kan. 
De training kan ook als individueel traject gevolgd worden (neem hiervoor contact op).

Investering:
Netto: 2.000 euro, ex 21% BTW.  Inc 420 euro BTW is het totaalbedrag: 2.420 euro. Dit is inclusief lunch en studiemateriaal. 

Tijdsinvestering:
De trainingsdagen zijn van 9.30 – 16.30 uur. De coachsessie vindt plaats per Skype of telefoon en duurt maximaal 45 minuten (na dag 2 of 3).
Tussen de trainingsdagen door wordt gewerkt met praktijkopdrachten en een buddy of intervisiegroep om het geleerde in de praktijk maximaal toe te passen.

Trainer:
Drs. Nicole van Ladesteijn, trainer en team- en organisatiecoach. Zij ondersteunt leiders, teams en organisaties om - in verbinding - het ijs te breken, zodat het weer stroomt. 
Haar kracht is om haar diepgaande communicatiekennis en ervaring praktisch en doelgroepgericht over te brengen.
Expertise: gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie, Deep Democracy en transformerende managementpraktijken.

Enkele quotes van deelnemers:

"De leergang heeft mij vooral bewustwording gebracht dat alles wat ik zeg of doe er zeker toe doet. Mijn gedrag, mijn inbreng mag er altijd zijn, en maakt dat deze invloed heeft. Op het moment dat het mij lukt empathisch te luisteren en me dus open te stellen, kom ik daadwerkelijk samen met anderen tot een win-win-situatie. 
Daarnaast geeft de training mij een bevestiging over hoe onze organisatie in elkaar zit. Dat wie we zijn en waarom we bestaan helder is en helder moet blijven. In onze zorg en ondersteuning bij een eigen leven voor de verstandelijk gehandicapte medemens, gaat het altijd om die mens met een vraag. Alle keuzes die je maakt als organisatie, team of medewerker dienen uitgelegd te kunnen worden met deze focus.
Het heeft mij rust gebracht, alleen al door het gesprek anders aan te gaan. Ik ben er..., en ik luister..., ik voel me en ben een verbinder... Hoe mooi is dat!", aldus 
Geert Schroën, teamleider PSW.

“Sinds de leergang verbindend leiderschap bij Nicole is er iets veranderd. Ik ben milder geworden en onderzoekender. In plaats van gedrag te observeren en het te veroordelen, ben ik steeds vaker in staat om die buitenste laag eraf te pellen en te zoeken naar de behoefte die eronder ligt", aldus een manager.  

Door omstandigheden heb ik de leergang verbindend leiderschap individueel gevolgd. Dat creëerde een unieke combinatie van het verdiepen in de materie van verbindend leiderschap met de persoonlijke aandacht van een coachtraject. Een waardevol traject waarbij ik veel geleerd heb van Nicole en waarin we ook samen op ontdekkingstocht waren. Zonder dat het onduidelijk was waar we mee bezig waren. En dat typeert Nicole: ze kan werken met dat wat er is en wat zich aandient. Ze kan haar kennis inzetten op een nuchtere, no nonsens manier en dat combineert erg goed met haar warme persoonlijkheid. Ik werd gezien, gehoord en begrepen, maar ook uitgedaagd, geprikkeld en geïnspireerd. En ja, ik kan iedereen een traject bij Nicole aanbevelen, als je je aangesproken voelt op de bovenstaande kwalificaties", aldus Silvia van der Werve, docent en trekker teamondernemerschap Avans Hogeschool.

Groepsgrootte:
Minimaal 3 deelnemers en maximaal 12.
De leergang kan ook als individueel traject gevolgd worden.

Inschrijven:

Meer informatie:
Neem vrijblijvend contact op met Nicole van Ladesteijn, nicole@communicatiewijs.nl of 06 26 066 546.