Robots, kimono's en organisatiecultuur

CommunicatieWijzer voor klanten en relaties, 31 augustus 2016

NICOLE'S UPDATE

Ik was deze zomer in Japan. De eerste week was ik 'totally begeisterd'. Niets uit mijn eerdere verre reizen, deed me aan deze wereld denken.
Al m’n zintuigen stonden open. Hoe Tokio zo vol en tegelijkertijd zo stil en schoon is; niemand belt in het openbaar of toetert, geruisloze elektrische auto's, nergens afval. De gratieusheid van hun gebaren, de schoonheid en verfijnde smaak van de sushi’s, de zoete geur bij de vele tempels.

Wat mij het meest fascineerde was hoe ze erbij liepen - van stelletjes in kimono's tot perfecte karikaturen van poppetjes. En hoe ongelooflijk ver zij zijn met de ontwikkeling van menselijke robots waarmee je in 'n hi-tech museum gesprekken kunt voeren.  

M'n man, zoon en ik hadden ook volop vragen: wat maakt dat zij al zo ver zijn met robots en zo'n voorliefde hebben voor allerlei elektronische gadgets (waarvan ze ook geloven dat deze een ziel hebben)? Waarom is het hier zo schoon en lijkt iedereen zo'n respect te hebben voor het milieu, recycling en elkaar (voortdurend maak je een buiging in het contact). Cultuur is aangeleerd en niet aangeboren, stelt Niels Noorderhaven in z'n artikel over Intercultureel leiderschap. Japan gaat voor technologie, respect en foutloosheid.

Een mooi voorbeeld van hun perfectie las ik in Het managementboek van dit jaar De corporate tribe. Een Amerikaans bedrijf plaatste een order van 1000 computerchips bij een Japanse fabrikant. In het contract bedongen de Amerikanen een foutmarge van 2%. De Japaners leverden exact op de afgesproken datum 980 chips met daarbij een doosje met 2% zorgvuldig vernielde chips. Een illustratie van een cultuur waarin geen fouten worden gemaakt (en hoe culturen elkaar kunnen misverstaan).

Door in zo'n andere cultuur te bivakkeren werd ik me weer bewust hoe bepalend een cultuur is voor je eigen gedrag. Zo ging ik zachter praten in Japan, automatisch buigen, glimlachen bij binnenkomst en het geld met beide handen aanbieden. Voorleven doet automatisch volgen...
En hoe belangrijk het dus ook binnen organisaties is om je bewust te zijn van de geldende cultuur, de rituelen en de (on)geschreven regels.

Hoe doen wij de dingen hier? Bellen we klanten dezelfde dag terug, nemen we besluiten bij vergaderingen, spreken we elkaar aan op ongewenst gedrag en is een deadline echt een deadline?
En vervolgens met elkaar de vraag beantwoorden: is dit ook wat we willen? En zo nee, hoe gaan we met onze cultuur aan de slag? 

Veel voeding gewenst! Nicole van Ladesteijn

AANBOD

I. SCHRIJF JE NU IN en informeer naar de kortingen bij meerdere personen: 
Leergang Verbindend Leiderschap bij verandering
Doe ook mee aan deze inspirerende 10-daagse leergang, voor leiders, managers, directeuren en teamleiders die betrokken zijn bij verandering.
Wat het brengt?  Inzicht in wie jij bent als verbindend leider en tools hoe je jezelf, je team en organisatie vooruit kunt helpen. Alles is erop gericht om direct met het geleerde aan de slag te gaan. Via vakliteratuur, opdrachten, intervisie en coaching on the job draag je bij aan het ontketenen van vernieuwing en duurzame verandering.
Start: 29 september 2016
Wil je overleggen of de leergang iets voor jou is? Bel gerust op 06 26 066 546.

II. Workshop Verbinding als sleutel voor 4 x win
Voor wie wil kennismaken met de essentie en kracht van verbinding.
Je krijgt theorie, een test en een aantal handvatten hoe jij hiermee verder kunt. Ook krijg je zicht op de vervolgtrainingen.
Datum: 7 september 2016

III. Basistraining Verbindend samenwerken3 dagen
Voor professionals die weten dat ze effectiever in hun werk kunnen zijn en hiervoor handvatten willen. Je krijgt  5 sleutels die jouw werk naar een hoger plan kunnen brengen. Je leert de communicatie met jezelf, je klant of collega en je team te optimaliseren.
Datum: 21 oktober 2016


www.communicatiewijs.nl