Van-zelf-sprekend zijn, 1 dag

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/mediawijs/domains/communicatiewijs.nl/private_html/includes/file.phar.inc).


Van-Zelf-Sprekend Zijn, 1-daagse

Introductie over de 3 principes van de menselijke ervaring

Sta jij open voor een volstrekt ander uitgangspunt voor interactie, samenwerking en leven? Voorbij ego, intellect en technieken?
Een paradigma dat in het begin wellicht vreemd en vaag lijkt en tegelijkertijd zo vertrouwd en kloppend kan aanvoelen dat je mogelijk – net als ik en vele anderen – ervan in de ban raakt. Het (mysterie van) ‘mens zijn’ krijgt een kleur waardoor leven, communiceren en samen werken letterlijk en figuurlijk vanzelfsprekend worden.  

Stel: je worstelt met keuzes (over werk, partner, gezondheid, studie, woonplek), gedrag van anderen (de micro- of dominante manager, een depressief gezinslid) of gedrag van jezelf (geen nee kunnen zeggen, te direct zijn, twijfelen).
De gebruikelijke weg is er veel aandacht aan geven: er over praten, ‘s nachts piekeren, oplossingen verzinnen, ‘werken aan jezelf’ en nieuwe vaardigheden leren. Met als gewenste doelen: nieuwe situaties creëren, de ander of jezelf veranderen of meer in z’n algemeenheid meer rust, ontspanning en/of geluk ervaren.
Op zich is daar niets mis mee. Alleen kan het mogelijk eenvoudiger, meer duurzaam en weldadiger. 

Hoe fijn zou het zijn als (samen) leven en communicatie in lastige situaties vanzelf gaat? Dat keuzen spontaan opkomen. Dat je er niet over hoeft na te denken wat je gaat zeggen. Dat het frisse van je boodschap gehoord wordt en dat je samen tot ongekende oplossingen kunt komen die voor beiden werken?

Tijdens deze eendaagse gaan we met een kleine groep in gesprek over de bron van mens zijn. Waar komt op ieder moment die keuzestress of irritatie aan gedrag vandaan? En wat levert die realisatie jou dan mogelijk op?
We betrekken daarbij inzichten en ervaringen vanuit de wetenschap, non-dualiteit en de 3 principes van Sydney Banks.

Je gaat naar huis met een vers besef en realisaties hoe het voor jou werkt en wat voor jou klopt. En die kunnen zich dan als een olievlek blijven verspreiden. 

Voor wie: mensen met een open blik, vrije geest en/of filosofische of psycho-spirituele interesse.

Waar: Arnhem (in de SesZie-ruimte aan huis)  
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur. Inloop: 9.45 uur
Kosten: 121 euro (inc. 21 euro BTW), inclusief koffie/ thee en versnaperingen. 
Aantal: max 4* personen (voor optimale uitwisseling en maatwerk)
Data: Donderdag 16 mei, vrijdag 5 juli, woensdag 11 september en donderdag 7 november 2024.
Facilitator: Nicole van Ladesteijn
*Individueel: Je kunt deze introductie ook individueel volgen; we gaan dan van 10.00 - 13.00 samen in gesprek, toegesneden op jouw vragen/uitdagingen, op een datum naar keuze. 

Je kunt je hier inschrijven
Vragen/ overleg: Altijd welkom! Bel of mail me

Over Nicole
Drs. Nicole van Ladesteijn faciliteert gesprekken met individuen, leiders, groepen, teams en organisaties over communicatie, samenwerking en leiderschap. Ze werkt voor allerlei organisaties als NOS, Wereld Natuur Fonds, NS, ABN AMRO, CITO, ministeries, provincies en gemeenten, hogescholen en welzijns- en zorginstellingen.
Nicole studeerde communicatiewetenschap. Vanuit CommunicatieWijs werkt ze op basis van de 3 principe waarbij interacties bij de wortel worden aangepakt.