Coaching

Coaching voor managers, leiders en bestuurders die verbinding willen

  • Zoek je een klankbord om (meer) orde en focus in de 'veelheid van zaken' te scheppen?
  • Wil je handvatten en oplossingen om als verbindend leider lastige situaties en samenwerkingen het hoofd te bieden?
  • Wil je je blinde vlekken onder ogen zien en aanpakken?
  • Verlang je naar meer (zelf)vertrouwen, professionaliteit en resultaat in je werk en loop je daarin vast?
  • Wil je de taal van Verbindende Communicatie (beter) leren en succesvol kunnen toepassen?

Ik kan je daarbij helpen! Als executive coach voor managers, directeuren, CEO's (bij oa de NOS, Cito, WNF, het bedrijfsleven en onderwijs- en zorginstellingen), heb ik een rijk portfolio opgebouwd aan ervaring, competenties en effectieve methoden. Hiermee krijg je het inzicht en de oplossingen waarnaar je zoekt. Met als effect dat je vol energie en resultaat verder gaat.

Vragen over een coachingsstraject? Of over losse coachsessies (als vervolg op een coachtraject)? Of het iets voor jou kan zijn? Neem vrijblijvend contact op met Nicole van Ladesteijn.  

Enkele quotes van coachees
Voor mij is Nicole zonder fratsen onbewust bekwaam. Ze kan heel goed luisteren en heeft oog voor wie tegenover haar zit. In ons coachingstraject hebben we vooral gewerkt aan (geweldloos) communiceren.
Nicole liet me niet los. Ze weet waarover ze praat zonder betweterig te zijn, is belezen, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en liet me vrij om mijn eigen ontwikkeling te volgen. Kortom, professioneel en betrokken. Een meester”
, aldus Anne-Marie Anthonissen, manager Cito. 

“Nicole verdiepte zich in mijn situatie en kon zich daarin goed verplaatsen. Ze had verschillende manieren en methodes om de probleemsituaties te benaderen. Ze gaven me inzicht en handvatten om de situaties aan te gaan en op te lossen. 
Nicole is een sympathiek, hartelijk en integer mens zonder drempels; ik voelde me veilig bij haar, gezien en gehoord. Daarnaast nog haar enthousiasme en sprankelende energie!
Dit alles maakte, dat ik dankbaar ben, dat ik dit coachingstraject bij haar heb mogen doen", 
aldus een coördinator/ trainer van Sensoor, de landelijke luisterlijn.

"Tijdens de coaching werd mij telkens een spiegel voorgehouden. Hierdoor kon ik mijn eigen patronen goed zien. 
Na iedere sessie ging ik met concrete output naar buiten, waarmee ik altijd wat gedaan heb. Het gaf me licht"
, aldus een senior consultant bij een non-profit.

Ik heb de leergang verbindend leiderschap individueel gevolgd. Dat creëerde een unieke combinatie van het verdiepen in de materie van verbindend leiderschap met de persoonlijke aandacht van een coachtraject.
Een waardevol traject waarbij ik veel geleerd heb van Nicole en waarin we ook samen op ontdekkingstocht waren. Zonder dat het onduidelijk was waar we mee bezig waren. En dat typeert Nicole: ze kan werken met dat wat er is en wat zich aandient. Ze kan haar kennis inzetten op een nuchtere, no nonsens manier en dat combineert erg goed met haar warme persoonlijkheid.
Ik werd gezien, gehoord en begrepen, maar ook uitgedaagd, geprikkeld en geïnspireerd. En ja, ik kan iedereen een traject bij Nicole aanbevelen, als je je aangesproken voelt op de bovenstaande kwalificaties"
, aldus Silvia van der Werve, docent en trekker teamondernemerschap Avans Hogeschool.

Waaraan kun je denken?
Een coachtraject van bijvoorbeeld 5 of 10 sessies, afhankelijk van jouw vraag.
Om de circa 3 a 4 weken heb je dan een sessie en tussendoor werk je desgewenst met praktijkopdrachten en ontvang je literatuursuggesties.
Je kunt ook 'coaching on the job' krijgen waarbij ik bijvoorbeeld aanwezig ben bij het teamoverleg (en naderhand feedback geeft), sessies leidt of modules verzorg (over eigenaarschap, vertrouwen etc).
Verder kan een eenmalig gesprek soms voldoende zijn. 

Meer weten?
Coaching blijkt een effectieve manier om te reflecteren op jouw gedrag, het gedrag van de ander en de teamleden gezamenlijk. Om blinde vlekken zichtbaar te maken. En om blijvende gedragsverandering waar te maken. Het kan een rustplek en springplank zijn.
Zie ook mijn vlog: 'Waarom zou je (g)een coach willen'. En de flyer Coaching voor leiders die verbinding willen.